vineri, 31 decembrie 2010

Unu' Trece, Altu' Vine

De obicei pe 31 decembrie ma apuca un pic nostalgia... asta, pentru ca I'm the "glass half-full" kinda girl, si chiar daca anul care se termina nu a fost intotdeauna fabulos, in aceasta ultima zi imi vin in minte toate momentele frumoase din an... si au fost multe, muuulte :D

Anul asta am devenit "d-na David" (desi sunt inca in denial in legatura cu schimbatul numelui)...


Also tot de anul asta am devenit oficial "d-na doctor" :D foarte impresionant nu? Si foarte, foarte interesant
(vedeti "glass half full" deci nu o sa pomenesc despre ce s-a intamplat cu salariile doctorilor anul asta)

Am vazut o multime de locuri minunate..


Am zburat cu o bicicleta zburatoare deasupra cascadei Victoria in Zambia si.. AM SUPRAVIETUIT!!


Also, incepand din octombrie am devenit foodie cu acte in regula si am infiintat acest  blog - si sunt surprinsa in fiecare zi de feedbackul pozitiv pe care l-am primit de la voi de atunci. Sunt extrem de entuziasmata ca va place! I'll try to keep up the good work :D

Si, prin intermediul blogului am cunoscut o multime de oameni grozavi, pe care simt ca deja pot sa ii consider prieteni.. si asta e partea cea mai tare!

Deci, da, mi-a placut 2010! O sa imi fie dor de el!
Sper ca 2011 sa fie cel putin la fel de bun, si va doresc si voua acelasi lucru - un an asa cum va doriti - plin de bucurii, si de aventuri, si de voie buna, si de mese bune alaturi de prieteni si familie, si de ras si de dragoste!

LA MULTI ANI!

miercuri, 29 decembrie 2010

Bloggers' Night Out @ Agra Palace

Sau Bloggers' Night Out - The Sequel (desi, sincer, eu sper sa se transforme intr-un serial :D)

The cast of characters: Mazilique, Crazy Mother Cooker (care inca isi mai disputa meritele pentru organizarea iesirii de aseara, asa ca eu le multumesc la amandoi :D), Easy Peasy, Chat de Chocolat si Wine&Knives

Special appearance by Arun Kumar care ne-a ghidat prin meniul stufos, plin de bunatati indiene de la Agra Palace, si ne-a sugerat cu ce sa ne desfatam papilele gustative.

Am mancat, am baut, ne-am veselit, am vorbit despre o tona de chestii - de la Apple la travel, de la condimente la pisici la copii & being pregnant (dar NU despre "burtici" sau "gravidute" :p)

De mancat, am mancat asa: intai aperitive: Delhi wala Samosa (preferatele mele - un fel de pateuri cu mazare si cartofi + chimion si alte condimente indiene), Murgh Kathi Kebab (rulada de pui), Murgh Pakora (pui pane, usor picant) si Pyaz Bhaji (chiftelute indiene cu ceapa si sos de menta)


(ce se intampla cand pui la o masa 6 food-bloggeri si le dai de haleala? Uite - asta:)


Apoi am trecut la artileria grea:


Kashmiri Roganjosh  (cotlete de miel cu sos picant de ceapa si rosii) - fraaaagede si aromate si bune, bune

Saag Gosht (Bucatele de miel cu spanac proaspat, smantana si ghimbir), Murgh Madras (pui cu nuca de cocos, rosii, sos de caju si condimente indiene) - care au scapat nepozate, din pacate..

Gosht  Biryani (Miel cu orez, ghimbir, usturoi, ierburi indiene si fructe uscate) - o revelatie in toata regula - must try this at home!

 Aloo Gobhi Masala (Conopida cu cartofi pregatita in sos de ceapa si rosii cu condimente indiene)

Jhafrani Pullao (Orez cu sofran, nuci si fructe uscate)

 Murgh Makhani (pui condimentat in sos de rosii si smantana)

Lamb Vinadaloo -lovitura de gratie - pentru amatorii de senzatii tari (adica eu :p) - miel cu sos picant, si cand zic "picant" I mean PICAAANT... Kumar a zis ca ne-o face ca pentru copii indieni, nu ca pentru adulti, ca sa nu ne termine de tot :))

 

+ naan cu usturoi si roti si sos raita

 



 

 

 

Dap, asa e - am mancat nu gluma! Pentru mine, mare amatoare de mancare indiana in general si de AgraPalace in special a fost perfect! Va recomand cu caldura o excursie in Pipera - merita!

 

Si am baut, si am vorbit, si am ras, pana s-a golit carciuma si s-au stins aproape toate luminile, si chelnerii (foarte draguti si rabdatori, de altfel) au inceput sa cashte... si tot nu ne mai dadeam dusi. Good company does that to you - nici nu-ti dai seama cand trece timpul. 

 

A fost o seara geniala, si se pare ca episodul 3 e deja in the making - can't wait!


marți, 28 decembrie 2010

I Heart Xmas

A fost minunat Craciunul asta... bine, eu sunt a bit of a Xmas-junkie, and I loooove every Xmas... dar asta chiar a fost grozav. Nu am mancat prea mult, nu am facut indigestie, nimeni nu s-a certat cu nimeni - a fost exact asa cum trebuie - cu familie si prieteni si cadouri muuulte si frumoase, si cu un bradutz simpatic ;)


Mosul a fost tare darnic cu noi anul asta... trebuie sa fi fost extra-cuminti:
Am primit de la Alex un trepied ( => poze frumoooase-frumoase), un pulover frumusel si calduros, mai multe carti de bucate...














...dar cel mai mult m-am bucurat de Mastering the Art of French Cooking :D


Iar my Secret Santa (Ioana >:D<) mi-a daruit un platou pentru prajituri de la Ikea, si forme de Gingerbread Men












Lui Alex  Mosul i-a adus  un Microbrewery - baietii cuminti sunt rasplatiti cu litri peste litri de bere proaspata (mi se pare normal nu?)


Normal ca nu ne-am abatut nici anul asta de la traditiile noastre de Craciun:
Love Actually ofc,


si o boceala serioasa la It's a Wonderful Life (si am bocit, nu gluma.. Ioana plangea cu sughituri :)) )


In concluzie, ca sa citez de aici, "No one is poor who has friends" - si daca e asa, ma consider foooarte bogata :D



luni, 27 decembrie 2010

Pui Umplut a la Liana

Sau, pe numele lui adevarat "Love-Actually-Christmas-Stuffed-Roast-Chicken" :p


Asta pentru ca aseara  ne-am strans toti la Liana, si am primit cadouri de la Secret Santa (cadouri frumooooase, but more on that later ::D), si ne-am uitat la Love Actually... a fost o seara minunata! 

Also, Liana a combinat vreo 3 retete de pui la cuptor/umplut, si a venit cu ideea pentru puiul de fata. Miam-Miam - ce bun a fost! Cat a stat la cuptor, adica exact cat a durat Love Actually, nu am facut decat sa stau cu ochii pe ceas, salivand de pofta.

So, sa va spun despre ce e vorba:
Ingrediente - pentru umplutura: 
  • 3 cepe, 
  • 3 catei de usturoi, 
  • 75 g unt, 
  • 150g bacon taiat bucatele, 
  • 2 felii de paine inmuiate in lapte, 
  • frunzulite de salvie, cimbru, rozmarin, dafin (proaspete, daca se poate)
+ un pui, 5-6 catei de usturoi, un mar, o mandarina + extra unt si ierburi aromate (salvie, rozmarin, cimbru, dafin)
    Am calit in 75 g de unt ceapa si usturoiul tocate marunt. Dupa 10 minute, am adaugat baconul, si apoi painea inmuiata in lapte si maruntita + ierburile aromate. Am potrivit de sare si piper si am stins focul.

    In timpul asta puiul a avut parte de o sedinta extinsa la spa - a fost spalat, exfoliat, i-am facut un lifting desprinzandu-i  toata pielea de carne (ca sa facem loc pentru umplutura, u see?), in cavitate am bagat un mar si o mandarina taiate in sferturi, + cateva bucatele de unt, inca niste ramurele de rozmarin si salvie si cativa catei de usturoi nedecojiti.

    Cand umplutura s-a racit, am introdus-o (intr-un mod foarte gingash) cu o ligurita intre piele si carne.... pana am obtinut un pui de 2 ori mai mare decat la inceput ;)

    Am mai uns puiul cu un pic de ulei de masline si apoi l-am asezat in tava, impreuna cu vreo 6 cartofi taiati mai mare, 5-6 catei de usturoi nedecojiti, 3 morcovi taiati in segmente si 2 mere taiate in sferturi (nu ridicati din spranceana la  mere, sa stiti ca pe ele a fost batatie mare de tot) + ce mai ramasese din rozmarin si salvie.


    Sarati, piperati, mai picurati un pic de ulei de masline si peste legume, si bagati la cuptor, intai la foc mare pentru 10-15 minute, apoi la 180 grade. La noi a fost gata in 2 ore ( 2 orre luuuuuuuungi), dar depinde si de cat de mare e pasarea. 

    Din 30 in 30 de minute, l-am scos din cuptor ca sa il ungem cu sosul din tava - sa fim extra siguri ca o sa fie crocant si perfect ;)

    Sa va mai zic ca l-am dat gata aproape instantaneu? (si in conditiile in care fiecare venea de la cate o masa de Craciun eu zic ca este mai mult decat graitor cat de minunat a fost puiul acesta)

    Well.. asta a fost povestea... Concluzie : Yummy Yummy Yummy I have Love in My Tummy :D


    * poze facute cu telefonul - scuzati calitatea discutabila :p

    vineri, 24 decembrie 2010

    Craciun Fericit!


    Sa aveti un Craciun Fericit, plin de bunatati si de cadouri frumoase si de bucurii!!!

    joi, 23 decembrie 2010

    Bradut Delicios


    Acum cateva zile mi-a venit o idee grozava de cadou de Craciun. Am luat de la Ikea cativa braduti mici (inalti de cam 30cm) si m-am decis sa le fac decoratiuni din prajiturele ;) Simplu si dragut si personal .. desi pana la urma nu a fost asa simplu pentru ca, nu o sa va mint - e destul de multa migala ... dar pana la sfarsit, a meritat - pretty little edible Xmas trees - I have them :D


    Am facut gingerbread cookies, dupa reteta Anei-Maria (mersi Ana :*)


    Apoi m-am inarmat cu creioane colorate pentru decorat de la Dr. Oetker si cu muuuuulta rabdare, si am pictat in mod cat mai artistic cookies-urile (m-a cam furat procesul de creatie, si am stat aplecata peste ele vreo 2 ore, dar pana la urma au iesit super frumusele... ce mai conteaza ca acum ma doare spatele de nu mai pot sta in picioare? :p)




    Le-am gaurit cu un ac cu ata si le-am facut agatatori, si apoi in bradut cu ele!


    Trebuie sa recunosc ca sunt foarte mandra de rezultat!

    marți, 21 decembrie 2010

    Fish & Chips


    Mi-e dor de Londra! E asa o atmosfera grozava acolo, inainte de Craciun, cu toate luminitele si decoratiunile si magazinele pline de minunatii! Asa ca, din categoria "London calling" am facut acum cateva seri niste Fish & Chips. Acum, logic ca nu au cum sa fie la fel de buni ca atunci cand ii mananci intr-un pub aglomerat si zgomotos...


    ...dar in lipsa originalului, sa stiti ca au fost pretty awesome :D


    Sa va prezint personajele:

    • Za Fish (aka Pestele) - 4 fileuri de peste alb (cod, merluciu, ce va place) + un aluat facut din 100ml bere si 100ml de faina + sare si piper (trebuie sa aiba consistenta unei smantani). Dati pestele prin maclavaisul asta, si prajiti-l in ulei incins, pana devine auriu si crocant
    •  Za Chips (aka cartofii prajiti) - aici nu mai e nevoie de explicatii

    • Za Mushy Peas (aka piure de mazare) - personajul nerostit, dar foarte important ;) Fierbeti timp de 10 minute 400g mazare congelata (eu o pun direct din congelator in oala). Apoi mixati-o impreuna cu 75g unt, sare, piper si cateva frunzulite de menta. Adaugati 3-4 picaturi de zeama de lamaie si gata!


    E foarte simplu de facut  ... dar (mare DAR) ca sa fie absolut delicios, trebuie neaparat sa serviti fish & chips pe un ziar, alaturi de un pahar de bere. Daca faceti asa, va fi perfect!


     Cheers, mates!

    luni, 20 decembrie 2010

    Tis The Season To Be Jolly

    Ieri a fost Baking Day la noi acasa. Dar, de data asta eu am avut doar functia de sous-chef, sub comanda Alexandrei :D. A fost ideea ei sa bake Xmas presents (foarte inteligent, de altfel, probabil o sa ii fur si eu ideea), si ieri a fost ziua testarii retetelor.


    Am facut 2 feluri de muffins: cu merisoare si cu lamaie si ghimbir.

    Mie cel mai mult mi-au placut cele cu merisoare (pe care le gasiti proaspete la Real, sau uscate, pe la Plafar). Sunt foarte Xmassy si festive, cu o aroma minunata de scortisoara - eu zic ca  ar fi un cadou grozav de Craciun.
    Reteta e asta:
    • 200g mere rase
    • 125g zahar
    • 100g merisoare
    • 100g morcov ras
    • 100g nuci tocate
    • 2 oua, batute usor
    • 50ml ulei
    • 250g faina
    • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
    • 2 lingurite praf de copt
    • 2 lingurite scortisoara
    • 1 lingurita de coriandru macinat
    • 1/2 lingurita sare 
    Se amesteca merele cu zaharul si se lasa 10 minute deoparte. Apoi se adauga restul ingredientelor, se omogenizeaza bine, si se toarna compozitia in tava de muffins. Se lasa 20-25 de minute in cuptor, la 220grade.

    Apoi am decorat  muffins-urile - asta a fost partea cea mai distractiva :D Fiecare dupa cum a taiat-o capul...


    Am facut bucataria vraiste.


    Am ascultat colinde. Am decorat bradul... :D


    Am baut vin fiert. Ne-am uitat la toate episoadele din Friends care sunt Xmas-related. Liana si-a facut un nou prieten :p


    A fost o zi grozava.
    In incheiere, nu uitati ca... Tis The Season To Be Jolly Fa-La-La-La-La-La-La-La   :D

    sâmbătă, 18 decembrie 2010

    Bloggers' Night Out @ Hilton Café Athénée

    Saptamana trecuta am avut parte de o surpriza foarte placuta- o invitatie de la Good Food la Bloggers' Night Out @ Cafe Athenee! Normal ca am fost incantata de ocazia de a-mi cunoaste my fellow bloggers, cu care nu comunicasem pana acum decat virtual.


    Ii stiam ca Crazy Mother Cooker, Wine and Knives, Foodie Family si Mazilique si sunt foarte bucuroasa ca am avut ocazia sa ii cunosc ca  Florin Itu , Madalin Simion, Monica Rosu si Cristina Mazilu.  And let me tell you - imi placea de ei, asa, virtual, but they're even better in person! Plus ca am aflat o multime de lucruri interesante, cum ar fi ca unul dintre ei (ghiciti care :p) detine 40 de cutite (zic bine, Madalin?), ca Florin are un baietel adorabil, ca Mazi s-a apucat de gatit abia acum vreo 2 ani - cine ar fi crezut?!

    A fost o seara grozava, iar gadza noastra, Manuela (PR & Marketing Manager Athénée Palace Hilton)  ne-a rasfatat cu yummy food and delicious bubbly, ceea ce - logic - a facut seara si mai frumoasa.

    Am inceput (in stil mare) cu bites & bubbles - aperitive care de care mai tentante & sampanie. Ahhh, the good life.. :D Terina de rata sau de ciuperci, ceviche de peste spada, somon afumat, foie gras... rasfat in toata regula.

     

    Dupa asta, am trecut la lucruri mai serioase.  Eu mi-am luat Shepard's Pie - delicios! Ceilalti - Fish&Chips, gulas, friptura de vita, scoici...

     
    Desi nu ai crede ca mai aveam loc si pentru desert, cine putea spune nu acestui creme brulee divin? Cu siguranta, eu nu :p


    All in all - a great night! Abia astept episodul viitor!