joi, 21 aprilie 2011

Kuala Lumpur in Graba

Ce, credeati ca ma pot abtine sa va povestesc aventurile noastre pana in mai?


Acum la noi e seara si ne pregatim de culcare, dupa o zi lunga de urcat pe ghetari si strecurat atent prin crevase si cascat ochii cat cepele la toate frumusetile din jur, dar tin mortis sa povesesc cate ceva. Asa ca o sa incep cu Kuala Lumpur - unde ne-am oprit in trecere, 2 zile, ca sa ne tragem sufletul dupa un zbor de 13 ore si sa ne pregatim pentru urmatorul, de inca 10 ore (desi amandoua zborurile au fost impecabile - actually, am dormit asa mult in avioane, ca in prima noapte din Noua Zeelanda ne-am trezit la 2 si adio, somn! am vazut muuuulte episoade din "How I Met Your Mother" pana s-a facut dimineata :)) 

So - cum ziceam - Kuala Lumpur:


O caldura IN-FER-NA-LA care te loveste fix in moalele capului, cum te dai jos din avion. 31-32 de grade nu-s asa de multe, dar cuplate cu o umiditate din-cale-afara, sunt destul de greu de suportat.

Noroc ca n-aveam in plan decat sa bem suc de pepene rosu si de nuca de cocos la cate o terasa bine-de-tot-ventilata si sa mancam bunatati :D Si ne-am tinut cu mare strictete de program, sa stiti!


Am ales (strategic) un hotel fix langa strada "cu mancare" - plina de la un capat la altul de fel de fel de restaurante si tarabe, numai bine cat sa apuci sa gusti din toate fara sa cauti prea tare.


Ziua - liniste si pace.... seara - haos total, aglomeratie si voie buna - exact cum imi place mie :D


Ca niste grumanzi rafinati ce suntem, am inceput masa cu fructe - si cand zic fructe, vreau sa zic "durian". Da, in sfarsit am gustat din acest fruct legendar. First of all - mirosea asa de urat in jurul tarabelor care-l vindeau, ca iti trecea toata pofta de mancare; second - gustul initial e de ceapa prajita, stricata, dupa asta - it gets better. As manca din nou? - nu cred.


Durian aside, numai de bine...
Ne-am delectat cu Prawn Mee - o supa cu creveti si pui si taitei si niste verzituri si ou - extrem de aromata si absolut delicioasa...


...Cu melci japonezi (?)


Si peste pe gratar in frunze de banan, servit cu un sos acrisor si picant...


Dar cel mai mult mi-a placut omleta cu stridii - probabil cea mai buna omleta pe care am mancat-o ever (de abia astept sa mai mananc o portie la intoarcere).

Dupa o plimbare lunga pana la vestitele Turnuri Petronas, am incheiat glorios seara cu o portie de fructe pe marginea strazii:


Asta a fost tot pe ziua de azi - in episodul viitor trecem la Noua Zeelanda (care e absolut sublima, btw)

vineri, 15 aprilie 2011

Hasta la Vista, Baby

Planurile-s gata, bagajele aproape facute - we're set to go!

Maine plecam in Noua Zeelanda, si, desi sunt un pic stresata de cele 3 zboruri de 3 + 12 + 9 ore si de o excursie potential-sinucigasa pe un anume ghetar de-acolo, altfel I couldn't be more excited!


O sa-mi fie dor de voi!



I'll be back (cu multe, multe povesti) pe 5 mai!

miercuri, 13 aprilie 2011

Bruschete cu Ardei Copt si Branza de Capra

Cu toate pregatirile de plecare, nu prea am mai avut timp de bucatareala, asa ca m-am fofilat de pe o zi pe alta cu cate o salata/supa/sandwich. Aseara am mesterit niste bruschete pe cat de easy-to-make pe atat de bune, asa ca va povestesc si voua ce si cum:


Am tocat 5 ardei copti din borcan, vreo 8 rosii cherry, 3 catei de usturoi si cateva fire de patrunjel si le-am amestecat cu sare & piper, ulei de masline si un pic de zeama de lamaie. Le-am asezat pe felii de paine si le-am rumenit in cuptor timp de 4-5 minute.

Apoi, pe post de "cireasa de pe tort" am asezat cateva felii de branza de capra pe fiecare bruscheta, si le-am mai lasat inca 2 minute la cuptor, cat sa inceapa branza sa se topeasca.


Buuuuuun, dom'ne, bun de tot :D 

marți, 12 aprilie 2011

Loboda cu Lapte ca la Alex la Tara

Pana sa-l cunosc pe Alex, nu mai auzisem de treaba asta, dar, la Alex la tara (intr-un satuc in varful unui deal din Prahova), loboda cu lapte e la mare cautare (la fel ca si stevia/spanacul/dovleacul cu lapte).


Despre ce-i vorba? un fel de ciorba in care rolurile principale sunt jucate de loboda (sau stevie/spanac/dovleac) si de lapte prins, iar in roluri secundare mai apar o ceapa, niste marar, si, uneori, un pic de lapte dulce.

Bunica lui Alex mi-a explicat pe indelete tehnica: speli loboda si o oparesti in apa fiarta. O scurgi bine si o toci marunt. Intr-o oala, incingi 2 linguri de ulei si calesti nitel o ceapa tocata; apoi adaugi si loboda si peste, torni 2L de lapte prins + o cana de lapte dulce si o legatura mica de marar, maruntita. Lasi totul sa dea in clocot si opresti focul.


Inca nu mi-a iesit ca la carte, dar ma perfectionez la fiecare incercare. Are un gust acrisor si proaspat si racoritor si e aproape imposibil sa nu mai ceri inca o portie :D

Voi ati mai auzit de chestia asta?

Also, e tare frumos la tara - aici a venit cu intarziere primavara, dar recupereaza rapid terenul :D


Data viitoare cand mai ajungem aici, va povestesc despre minunatele clatite cu flori de salcam cu care ne rasfata bunica :D

vineri, 8 aprilie 2011

Omleta cu Rosii si Creveti

Cum e vineri si weekendul - chiar dupa colt, deja imi fac planuri cum sa lenevim cat mai eficient maine si poimaine. (Saptamana viitoare plecam si nu o sa mai avem timp de leneveala... dar nu ma plang deloc - de abia astept :D)

Anyway, ouale astea se incadreaza la fix in categoria "micul-dejun perfect pentru un weekend relaxat":


Trebuie doar sa bati 4 oua cu 2 linguri de smantana si cu un praf de sare si unul de piper. Intr-o tigaie, rumeneste 2 fire de ceapa verde si 4-5 rosii cherry taiate in jumatati, timp de 3-4 minute, si apoi toarna ouale peste. Amesteca gingas de cateva ori, pana sunt facute.

Separat, perpeleste cativa creveti intr-o lingura de ulei de masline, timp de 2-3 minute. Cand sunt gata, stoarce niste zeama de lamaie peste ei.

Aseaza ouale pe felii de paine prajita, frecate cu usturoi, si on top of that, pune cativa creveti :D 


Leneveala placuta si voua :D

marți, 5 aprilie 2011

Pesto de Leurda

Sau episodul 2 din serialul Leurdo-Mania!


De cand tot astept sa iasa leurda si sa fac un pesto-bun-de-tot din ea! Era buna ideea in teorie, iar in realitate a fost si mai si! As spune chiar ca "This pesto is the best-o"

Ingrediente: 2 legaturi de leurda + 2 fire de usturoi verde (da, are leurda gust usturoiat, dar motto-ul meu cand vine vorba de usturoi e "the more, the merrier"), 1 mana mica de alune, 5 linguri de parmezan ras, 6-7 linguri de ulei de masline extravirgin, sare si piper.

Planul era sa le pasez cu mixerul vertical (caz in care ar fi fost gata in 2 minute), dar - ghinion de nesansa - se pare ca mixerul meu a dat coltu' (of) asa ca am trecut la Planul B - sa zdrobesc totul in mojar.


Dupa 15 minute de bushit intensiv si de crampe la mana, a rezultat o bunatate de pesto cremos, aromat si perfect. 

Numa' bun de amestecat cu niste paste fierbinti si savurat intens :D

luni, 4 aprilie 2011

O Tarta Florentina si-un Anunt

Primul spanac de anul asta a sfarsit in aceasta tarta "florentina". M-am inspirat dintr-o reteta din Good Food de acum cateva luni si am preluat si titlul de acolo: ) (In principiu "florentin" inseamna ca e ceva cu spanac si oua - deci ceva buuun de tot :D) Pe cat de simplu a fost de facut, pe atat de mult m-a impresionat rezultatul - a fost execlenta!


Nu trebuie decat sa calesti 2-3 minute in 2 linguri de ulei de masline, 2 fire de usturoi verde, si apoi sa adaugi vreo 400g spanac spalat fara mila si maruntit bine. Pentru ca spanacul e asa prieten bun cu nucsoara, rade si un pic de nucsoara peste si presara niste sare si piper. 5 minute sunt suficiente cat sa se patrunda spanacul nostru, asa ca poti sa stingi focul si sa amesteci spanacul cu 200g urda sau ricotta.

Unge o tava cu putin ulei, acoper-o cu hartie pergament si aseaza in ea o foaie de aluat foietaj (cumparat, pentru puturosii ca mine). Bag-o in cuptorul incins, la foc mediu (180grade) timp de 10 minute.

Apoi intinde deasupra spanacul si formeaza cu ajutorul unei linguri 4 "depresiuni" in care spargi 4 oua. Mai presara un pic de sare si piper deasupra si inapoi la cuptor cu ea, pentru inca 7-10 minute (in functie de cat de moi/tari iti plac ouale).

Asta-i tot - nu-i mare filozofie, dar zau ca e tare, tare buna!


Cat despre partea cu anuntul - incepand de luna asta, o sa ma gasiti si in Good Food, unde o sa va povestesc despre cum putem avea un regim de viata cat mai sanatos, o sa va dau sugestii de healthy-living si  multe altele :D Astept feed-back-ul vostru!


Sa aveti o saptamana minunata!

vineri, 1 aprilie 2011

Briose cu Viermi si Gandaci

Poate credeti ca e prea extrem, dar zau ca trebuie sa incercati reteta asta - e o minune! O sa va schimbe forever impresia despre limitele comestibilului, + ca in loc de o excursie la supermarket, puteti sa pregatiti micul dejun dupa o sesiune de vanatoare prin bucatarie (sau bucatarie vecinului, daca voi aveti nenorocul sa nu aveti gandaci) :p

Neah, just kidding - trebuia sa onorez cumva ziua de 1 aprilie, nu?

Dar o sa va povestesc de niste briose cu banane si musli, care (din pacate sau din fericire) nu contin nici viermi, nici gandaci, dar, cu tot neajunsul asta, sunt perfecte pentru micul dejun de weekend, pline de fibre si aromate :D


Ingrediente:
- 3 banane
- 1/2 ceasca zahar (brun, daca aveti)
- 1/2 ceasca iaurt
- 2 oua
- 60ml unt topit
- 2 cesti musli
- 1 ceasca faina
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita praf de copt
- 2 linguri alune/nuci/seminte de in (sau un amestec din toate)


Se amesteca toate ingredientele bine de tot si se toarna compozitia in tava de muffins (mie imi place sa umplu aproape de tot hartiutele de muffins ca sa obtin niste muffin-tops cat mai respectabile ;)). Bagati tava in cuptorul incins si dupa 20 de minute la 180 grade o sa atingeti muffin-nirvana: briose nu prea dulci, pufoase si minunate!
Enjoy, si sa aveti un weekend minunat :*