vineri, 8 iulie 2011

La Bonne Bouche - Culmea Nesimtirii

In seara asta, Alex a vrut sa-mi faca o surpriza si sa ma scoata la restaurant. A facut rezervare ieri la Bonne Bouche - 2 persoane la ora 7.

Asa ca in seara asta mi-am pus rochia cea noua si frumoasa pe mine, si am pornit spre centrul vechi. Ajungem in fata restaurantului: terasa cu vreo 8 mese, din care doar 3 ocupate, iar la intrare 3 chelneri care au fost extrem de eficienti in a ne ignora. Dupa cateva minute de asteptat in zadar, Alex se duce la unul din ei si ii spune ca avem o rezervare pentru 2 persoane, la ora 7.

Chelnerul raspunde, pe un ton grav, ca "pentru noi, are o masa inauntru". Deduc din asta ca nu aratam suficient de prezentabili ca sa ne permita sa stam la terasa (goala), dar zic sa trec peste, si il urmam pe jun inauntru. Aici - o masa ocupata, in rest - gol. Chenerul se indreapta tacticos spre cea mai proasta masa din restaurant - fix in mijloc, cat sa se impiedice toti de tine, o masa meschina cu latura de max 50 cm, perfecta parca pentru un copil pedepsit, in loc sa-l pui sa stea pe coji de nuci, la colt. Repet, restaurantul GOL, si noi aveam, totusi, rezervare.

 (sursa: http://www.wall-street.ro/)

Raman in picioare cateva minute langa masa cea meschina, uitandu-ma la toate mesele goale din jur. O chelnerita din apropiere se uita la noi cu un amestec de dispret si indiferenta. o intreb daca nu putem, totusi, sa stam la alta masa. Raspunsul "Nu - toate sunt rezervate!" Nu stiu pentru cine sunt rezervate  sau ce au in plus celelalte rezervari, fata de a noastra ?!

Nu imi dau seama de ce multi patroni romani nu pot sa inteleaga un adevar simplu: e ok sa ai un restaurant cu preturi mari, insa trebuie sa indeplinesti 2 conditii esentiale:

-mancarea sa fie extrem de buna
-serviciul sa fie ireprosabil

De ce si-ar cheltui cineva banii ca sa fie umilit de un chelner fara maniere? Am plecat - mi-ar fi scarba sa ajut sa prospere un asemenea stabiliment. Oricum, ce farmec mai poate avea mancarea, oricat de buna, dupa ce ai fost facut sa te simti ca un * ?

10 comentarii:

@ Mazi: yep, din plin. Am plecat tremurand de nervi - n- am mai fost tratati asa nicaieri, niciodata :|

eu astept cu interes ca asemenea locuri sa se inchida in faliment cu spume. insa mi-e ca nici asa nu vor intelege. pentru ca restaurantele astea probabil ca nu sunt decat a x-a afacere a cine stie cui :(... ori daca acei chelneri se razbuna astfel pe patronul care le da bani prea putini, ei bine, nici asta nu e in regula...

Nu mi-e dor deloc de Ro cand citesc ce scrii aici :( pe aici nu prea vezi asa ceva...

Oribil...Aud destul de des cazuri de genul asta, din Romania bineinteles. Sau cu vanzatoarele prin magazine, am patit-o si eu...Se comporta de zici ca nu existi, ca ai venit sa le deranjezi, ca le-ai trezit din somn cu noaptea-n cap sau ceva de genul. Nu stiu daca e de vina educatia, lenea, rautatea, sau faptul ca sunt prost platiti, insa de un lucru sunt sigura: eu in Romania nu ma intorc definitiv nici daca pica cerul pe mine prin alte tari. Imi pare rau de incident...

Vai,dar cum nu ai apreciat ca v-au pus la masa doua scaune de doua feluri.
De fapt in tot localul scaunele sunt desperecheate.
Un design genial .
Cu alte cuvinte la Bonne Bouche ati ramas Bouche bee . :(

Imi pare rau sa aud ca La Bonne Bouche nu mai e ce a fost. Eu am fost acum cateva luni si totul a fost ireprosabil, inclusiv mancarea.
Posibil sa difere si de la tura la tura. Mi s-a intamplat ca la St.George sa dau la un moment dat peste o chelnerita care se trezise cu fata la cearsaf, asta dupa ce fusesem acolo de vreo 5-6 ori si totul fusese fara repros. E ca la loterie :)

PS: Daca sunt in Bucuresti, te contactez in septembrie legat de vizita mea la spital. Multumesc frumos pentru invitatie!

@ Zazuza: si eu astept acelasi lucru sau, si mai , sa invete ca a oferi un serviciu bun nu e o slabiciune, ci un lucru de dorit

@ Alina & Ana Maria: dap, si mie imi vine dorul de duca cand am astfel de experiente...

@ Sarah: ai dreptate, in toata Asia de SE exita o cu totul alta atitudine a oamenilor - alta cultura

@ Lia: zau ca eram asa de nervoasa ca nici n-am observat scaunele sau altceva din decor cat am fost acolo (cu exceptia masutei amarate). Desi scaunele ar fi fost cea mai mica problema...

@ VertAnge: o fi si bine cateodata, eu nu zic nu. Am povestit doar de experienta noastra, car ne-a lasat un gust extra-amar, din pacate.

Cat despre septembrie, astept sa ma contactezi :)

Bafta la invatat!

Eu am o teorie care se verifica din ce in ce mai des: chelnerii ca si taximetristii reprezinta o categorie sociala infecta! Cu exceptiile de rigoare, desigur!

Trimiteți un comentariu