vineri, 26 noiembrie 2010

Prajitura cu Morcovi si Ghimbir

Spre rusinea mea, trebuie sa recunosc ca pana acum 2 zile nu am facut niciodata prajitura cu morcov. Nu stiu de ce. Nu am nici un motiv, nici o scuza. Mai ales avand in vedere ca I absolutely love it! Dar gata! Rusinea mea a luat sfarsit acum 2 zile, cand am facut (cu ajutorul de nepretuit al Lianei) aceasta prajitura eluziva, in sfarsit!


Boy, did I miss out in life! Prajitura asta e geniala! Regret toti anii in care nu m-am delectat cu ea! Am promis sa o fac macar o data pe luna de acum incolo! Si va sugerez sa faceti acelasi lucru! Promit ca nu o sa va para rau :D
E naturala si inocenta si delicioasa...  ca mine :p



Sa va spun cum sa faceti:
Va trebuie asa: 4 morcovi, rasi, o bucatica mica (cam 2cm) de ghimbir ras, 300g faina, 200g zahar, 150ml ulei, 4 oua, 100g nuci tocate, o lingurita de praf de copt, o lingurita de bicarbonat de sodiu, o lingurita de scortisoara, un praf de nucsoara si un praf de sare.

Eu si Liana (pentru ca suntem puturoase) am amestecat faina, bicarbonatul, praful de copt, uleiul, zaharul si ouale in robotul de bucatarie. (Dar puteti sa faceti lucrul asta si de mana). Apoi am adaugat mirodeniile...


Si la sfarsit - morcovii, ghimbirul si nucile.


Am turnat compozitia in tava unsa cu unt, si am batat-o la cuptor, la 180 grade pentru 20 de minute... cred - o sa stiti ca e gata facand testul cu scobitoarea (stiti - atunci cand bagi o scobitoare in prajitura si iese curata, inseamna ca e gata). Look how pretty and orange:


In timp ce prajitura se racea, i-am facut glazura - dintr-un pachet de crema de branza (nesarata!), 100g unt, 200g zahar pudra, 1 lingurita esenta de vanilie si 100g nuci tocate. Apoi am intins glazura pe deasupra, si am bagat-o la frigider un pic (picul depinde de cat puteti sa va abtineti pana sa gustati o bucatica - in cazul nostru a fost un pic destul de mic :p)


Mai departe nu mai trebuie sa va explic nu? Cut it up and stuff your faces! Like we did!






7 comentarii:

Nu am incercat niciodata o combinatie de ghimbir si morcov. Cred ca e interesanta.

incercat ieri :D toata lumea a fost incantata si s-a terminat in cateva secunde cunoscand obsesia suedezilor pt carrot cake :)))) clar a devenit solutia ideala pt ceva usor de facut si foarte bun atunci cand ai prieteni dornici de ceva dulce si bun in vizita :P merci merci pt idee >:D<

buna,
tocmai am terminat de facut carrot cake ul vostru :P a iesit foarte bun, doar cu o mica "problema": pentru glazura am folosit branza de vaci pt ca nu am gasit alta nesarata. am cumparat Philadelphia si am avut neplacuta surpriza sa descopar ca era sarata... din amintirile mele americane, parca marca asta de branza era nesarata...
voi ce fel de branza ati folosit?(glazura mea e mai putin cremoasa, dar gustoasa)
multumesc,
Margot

Eu am folosit crema de branza de la Mega (marca lor - 365) - tot langa Phily o gasesti. Nu era sarata :)

Am incercat si eu reteta ta. Absolut delicioasa. Multumim :)

Ulei de floarea soarelui asa-i? merci

Foarte buna,intr-adevar m-a surprins cat de pufoasa si aerata este!Multumesc pentru reteta!😍

Trimiteți un comentariu