duminică, 8 mai 2011

Noua Zeelanda - Episodul 2

Ultima oprire pe insula de Sud a fost Queenstown - si aici mi-a placut cel mai mult. E un oras fermecator, plin de cafenele, carciumi si magazine cu suveniruri inutile dar-atat-de-simpatice :D Also, ai atatea lucruri de facut aici, incat cu siguranta nu te plictisesti!


In una din zile, ne-am indreptat spre Milford Sould - unul din fiordurile din sudul coastei de vest - cel mai  accesibil si mai spectaculos, se spune. Desi e doar la vreo 80km de Queenstown, iti sta in cale un lant de munti desprinsi parca din Lord of the Rings - cu piscuri inalte si acoperite de zapada si usor amenintatoare (foarte Mordor-like) asa ca pentru a ajunge acolo trebuie sa ocolesti mult prin sud (cale de vreo 200km). Dar chiar nu-i bai - asta a fost unul din cele mai frumoase drumuri pe care le-am parcurs in NZ - din 20 in 20 km opream sa admiram peisajul si sa ne minunam... si doar sa topaim pe marginea drumului de bucurie ca suntem aici, at one point :p


Ajunsi la destinatie, am ponit in explorarea fiordului intr-o barca mititca.


Toata zona e parc national, si nelocuita, cu exceptia catorva familii de foci si delfini (foarte jucausi si pusi pe sotii, care ne-au tinut companie o parte din drum)


Urmatoarea zi, am facut cunostinta mai indeaproape cu oile locale - la o ferma din apropiere.



Dupa 1 saptamana in Sud, am plecat in insula de Nord - caracterizata de un peisaj total diferit, plina de ulcani si zone cu activitate geotermala, si - ni s-a parut noua - mult mai populata: aici stau restul de 3 milioane de neo-zeelandezi, si desi in teorie numarul pare foarte mic, dupa ce te obisnuiesti cu pacea si linistea din insula de sud, chiar simti diferenta.


5 comentarii:

De poveste! Superbe fotografii.

Super, dar vreau si poze si detalii cu mancarea lor si ce au specific zonei :)

wow, ce peisaje! Breath takin'
Frumos v-ati plimbat :)

@ Edith: extrem de frumos, asa e :)

@ Anonim: despre asta o sa scriu un articol in Good Foodul de luna viitoare ;)

Trimiteți un comentariu