marți, 24 mai 2011

Paste cu Sparanghel, Creveti si Busuioc


Initial am intrat in bucatarie hotarata sa fac o portie zdravana de AOP. Dar, spre rusinea mea, am descoperit ca patrunjelul era cam lipsa si in camara am gasit doar vreo 3 catei de usturoi, total insuficienti pentru niste AOP ca la carte.

Asa ca am schimbat tactica si am incropit repede alta reteta, in care a sfarsit si legatura de sparanghel proaspat pe care am gasit-o in piata, niste rosii in prag de expirare, cativa creveti + niste frunzulite de busuioc jumulite din ghiveci.   


Se fac ultra-repede si usor si sunt numai bune de impartit cu prietenii:

Caleste in 3 linguri de ulei de masline 3 catei de usturoi 1 minut, apoi adauga sparanghelul spalat (dupa ce-i rupi partea fibroasa - indoaie-l, se va rupe singur unde trebuie). Lasa sparanghelul si usturoiul sa se distreze cateva minute impreuna in tigaie si apoi arunca peste o mana de creveti.

Dupa inca 3-4 minute la foc iute, toarna peste 2-3 rosii tocate si mai lasa totul sa bolboroseasca 5 minute. La sfarsit, agauga in tigaie si pastele fierte al dente + cateva frunzulite de busuioc rupte. Mie imi place sa mai las pastele+sosul pe foc cateva minute, ca pastele sa absoarba all the goodness si sa devina extra-aromate.


Cu niste parmezan deasupra, sunt perfecte!

2 comentarii:

La combinatia dintre asparagus si creveti inca nu ma gandisem, interesanta alegere! arata foarte bine salata aceasta, iar la cat de repede se face trebuie incercata clar!

one of my all-time favourite recipe :-)

Trimiteți un comentariu