joi, 5 mai 2011

Noua Zeelanda - Episodul 1

Dupa 3 zboruri de 3, 13 si 11 ore, am ajuns in sfarsit la capatul pamantului. Nu, nu e o metafora - Noua Zeelanda e la 13 000 km de Bucuresti si, dupa socotelile mele, cam cea mai indepartata destinatie la care ne-am putea gandi.


Aventura noastra a inceput pe Insula de Sud, locuita de 1 milion din cele 4 milioane de norocosi care populeaza tara asta... si probabil de vreo 30 de milioane de oi ;)



Dupa o prima noapte petrecuta in Christchurch, am pornit cu masina (inchiriata cu 25 euro/zi) de-a latul insulei, spre Fox Glacier. Drum lung, ai zice - 400km, dar atat de frumos, ca ma rugam sa nu se mai termine. Inconjurat de atatea peisaje minunate, nu stii incotro sa indrepti ochii si obiectivul camerei mai intai.


Fox Glacier - un orasel de vreo 200 de suflete, isi trage numele de la ghetarul alaturat - unul din cele mai accesibile incepatorilor din intreaga lume. Asa ca a 2-a zi, ne-am echipat corespunzator si am pornit in cucerirea lui, impreuna cu inca vreo 10 fellow-travellers si cu un ghid care sa ne destainuie tainele ghetarului (si sa ne taie calea prin gheata).


Dupa vreo 2 ore de urcat vitejeste pe o poteca ingusta, am ajuns la marginea ghetii si ne-am pus crampoanele din dotare...


... si am inceput sa urcam pe treptele sapate in gheata. Nici n-am terminat bine de urcat, ca am ajuns la o crevasa ingusta-ingusta prin care abia ne-am strecurat.


E absolut ireal peisajul - atata greata in jur, care straluceste albastra in lumina soarelui.


Urmatoarea oprire - Wanaka - un alt orasel minuscul si linistit, intr-o vale dintre munti, pe malul unui lac inconjurat de o multime de trasee de plimbare, pe care le-am luat la pas marunt in cele 2 zile petrecute aici.E toamna in NZ acum, iar culorile din jurul Wanaka-i sunt extraordinare!


Dupa atata mers, ce altceva era sa facem decat sa ne desfatam cu un pranz copios pe malul lacului:


Bucataria Noii Zeelande nu are mai nimic original, dar calitatea ingredientelor o face sa iasa din anonimat cu mare succes. Toata suflarea animala se plimba libera pe pasuni interminabile si manaca doar iarba, asa ca nu e de mirare ca am mancat aici cea mai frageda friptura de vita si cel mai ametitor-de-delicios miel.

Dupa 2 zile de plimbari lenese si relaxare, ne-am indreptat spre Queenstown - capitala adrenalinei din NZ. Sky-diving, parapanta, tiroliana, jet-boating (ceva ce implica o barca super-rapida si un rau intortocheat), canyon-swinging, alpinism - you name it! De asemenea, e primul loc din lume unde s-a practicat bungee-jumpingul.

Un nene, pe numele lui AJ Hackett, inspirat de tinerii din Vanuatu (care dovedeau ca "they got balls" legandu-se cu liane de picioare si sarind din copaci inalti), a perfectionat ideea si a prezentat-o lumii intregi sarind din Turnul Eiffel in 1987. Intors in NZ, a deschis prima locatie de bungee-jumping din lume langa Queenstown, la podul Kawarau - si aici ne-am luat noi inima in dinti si am sarit cu capul inainte in gol. Si, dati-mi voie sa va spun: pe cat de terifianta e ideea, pe atat de extraordinar e sentimentul pe care il ai cand reusesti sa iti invingi teama si sari!


12 comentarii:

m-au trecut niste fiori. pfiiiu, hai ca-mi povestesti tot-tot diseara <3

Fotografiile sunt superbe, pare atat de departe si de neatins de urban, de zici ca e pe alta planeta :)

@ Alina: exact asta e sentimentul pe care il ai - ca e alta lume! Una muuuult mai frumoasa decat lumea noastra obisnuita... Ii invidiez pe cei care au nororcul sa locuiasca acolo

Foarte tare! Eu nu cred ca as avea curajul sa imi inving teama de inaltime.

Abia astept sa citesc continuarea!

Wow! Minunate fotografiile!
Cred ca Noua Zeelanda e de vis! Mai ales poza aceea cu scarile in gheata! Incredibil!

Iar tu facand bungee Jumping, totul pare ca se petrece repede, dar eu nu as avea curaj, asa ca felicitari!

un fel de 'Vedi Christchurch e poi ...b-jumping!' you brave thing! :)

wowwww, nu-mi gasesc cuvintele.....minunat!!

Minunat! Cum v-a venit ideea unei asemenea vacante? propabil ca sunteti mai "adrenalinoshi" decat noi. Oricum, bravo!

Frumoase locuri, iar ghetarul ala e o minune...

Buna ziua, as dori sa stiu daca sunteti interesat sa facem un schimb de link-uri/rview.

(*Va pot oferii link pe mai multe blog-uri)

Astept raspuns la adresa de email office@pyads.info


O zi buna.

wow,so brave and so crazy!:)))

Trimiteți un comentariu