joi, 17 februarie 2011

Tarta Banaramel - Banoffee Pie

Banane + Caramel = Magic!
Si simplu de tot de facut:


Blatul tartei l-am facut din 200g biscuiti digestivi, facuti praf si pulbere in blender + 75g unt topit. Am amestecat bine si am intins maglavaisul cu degetele in tava de tarta unsa cu unt. Am dat la cuptor pentru 10 minute, la 180 grade. Apoi l-am scos din cuptor si l-am lasat sa se raceasca un pic.

In  timpul asta m-am ocupat de operatiunea "Caramel": 200g zahar, topit intr-o tigaie la foc mic, peste care am adaugat 50g unt si 100ml smantana dulce. Am clocotit pana s-au omogenizat ingredientele si am obtinut o crema omogena de caramel, pe care am turnat-o peste blatul tartei.


Asta a fost partea cea mai grea (si va rog, aveti grija cu caramelul - te poti arde foarte, foarte rau cu el!)

Am taiat 3 banane in felii subtirele si le-am asezat peste caramel.


Apoi am batut cu mixerul 200ml smantana pentru frisca  + 5 linguri de zahar => frisca pe care am intins-o mot, peste banane. La sfarsit am presarat bucatele de ciocolata amaruie deasupra, si asta a fost tot.




Mi-a placut la nebunie ce a iesit si o sa mai execut cat de curand una (mai ales ca ieri cat am fost plecata de acasa Alex, ca un misel ce e, a mancat ultima bucata :(( tragedie in toata regula :p)

11 comentarii:

nu trebuie sa te agiti cu caramelul, ca se face perfect cu dulce de leche (de altfel asta e si reteta traditionala). la fel nici cu cuptorul, ci doar poti lasa putin la rece blatul, cat se se intareasca untul putin, si esti ready to go :)

Stiu ca e cu dulce de cleche dar asa s-a nimerit treaba ca nu aveam lapte condensat in seara cand am facut-o. Data viitoare ma aprovizionez din timp!

Cum e cu smantana dulce, care e de fapt aceasta? Si e aceeasi cu cea pentru frisca?

Cred ca este delicioasa. De abia astept sa o fac. Pe Pavlova am facut-o deja de 2 ori:))!

@ Anca: as zice ca mi-a placut chiar mai mult decat pavlova... am o slabiciune pentru caramel. Sa incerci neaparat! :D

@ Anonim: da, smantana dulce e cea pentru firca. De gaseste in supermarketuri, in ambalaje de carton dreptunghiulare, la 250 si 1000ml. Eu am folosit La Dorna de data asta :)

Interesanta reteta si imi place ca pare rapid de facut :)

Magic e putin spus :) A fost bataie pe ea.

am facut una de test pt ca maine o voi oferi drept cadou unei prietene (cum am facut cu cheesecakeul fara coacere) si as avea o intrebare...cum sa fac sa nu-mi iasa caramelul cu mici bucatele mai solide?l-am lasat la bulbucit vreo 15 min si not nimic:(
please help!

@ Ramona: incearca sa astepti un pic pana se mai racoreste si apoi trece-l prin sita

Trimiteți un comentariu