marți, 19 octombrie 2010

Frittata de dovlecei cu cimbru

Frittata? Pai, pe romaneste e vorba de o omleta.. It just sounds fancier :p Numai buna de facut cand ai ceva ce se invecheste prin frigider si ai chef de o cina rapida si gustoasa. In pricipiu, poti folosi tot felul de ingrediente: cartofi, ciuperci, rosii, sunca, praz, spanac.. ce va trece prin cap - the sky's the limit. Eu aveam niste dovlecei in need of some "tender love and care" prin frigider, si am incropit rapid un pranz delicios din ei.
Va trebuie asa:1-2 catei de usturoi (of course), o ceapa mica, 2 dovlecei, 4 oua (in varianta pentru 2 persoane flamande.. daca nu sunteti infometati rau, e posibil sa ajunga chiar pentru 4 persoane), cimbru, si, la sfarsit, o mana de cascaval ras.

In tigaia incinsa -> o lingura de ulei de masline + usturoiul tocat marunt, ceapa la fel, niste cimbru, sare, piper. Dupa 4-5 minute, adaugati si dovleceii feliati subtire, pentru inca 5 minute. Mai amestecati-i din cand in cand, ca sa se semi-patrunda toti.
Turnati in tigaie si ouale batute cu un pic de lapte si sare, si gata, in cuptorul incins cu ea  (la foc mediu), vreo 10 minute, pana se incheaga ouale.
Scoateti tigaia din cuptor, presarati pe deasupra cascavalul ras, si mai bagati-o in cuptor pentru inca 5 minute. Asta-i tot!
Merge de minune cu o salata simpla, dreasa cu niste ulei de masline si un pic de zeama de lamaie. Yum!

3 comentarii:

Mmmm...delicios.
O sugestie: pune watermark pe poze. Unii oameni tind sa "imprumute" pozele facute de altii

Mersi pentru sugestie. Ma bucur ca iti place :D

usor de facut dar delicios in acelasi timp :)

Trimiteți un comentariu