luni, 18 octombrie 2010

Wok away 1 - chinese fried rice

It goes like this:
-orez cu bobul lung (daca faceti drumul pana la Dragonul Rosu pe care vi l-am sugerat mai devreme, o sa gasiti acolo orez excelent, cam 10RON kilogramul). Eu fierb orezul separat astfel: la 1 cana de orez, 2 cani de apa, un praf de sare, si o bucatica de unt, se acopera si se lasa la foc mic, acoperit, pana scade toata apa si orezul e fiert.
-1 ou, 2-3 catei de usturoi, un pic de ghimbir ras,1 fir de ceapa verde, jumatate de ardei gras, un pic de ardei iute si un morcov, toate taiate marunt (aici e loc de improvizatii, puteti adauga cubulete de carne, sau creveti, sau mazare/porumb) 
In wok (sau tigaie, daca nu aveti wok, desi sa stiti ca la Ikea au wok-uri cu 15RON, si sunt destul de bune), punem o lingura de ulei, lasam sa se incinga, si adaugam usturoiul, ardeiul iute si ghimbirul (toate astea se intampla la foc foarte iute).
Dupa 1 minut, adaugam si morcovul si ardeiul, le amestecam un pic, si le tragem su spatula intr-o parte a wokului. I partea ramasa libera, spargem un ou, si il amestecam in continuu cu spatula, pana se incheaga.

Apoi amestecam oul cu legumele, si adaugam orezul fiert in prealabil, impreuna cu 2-3 linguri de sos de soia, si un praf de sare.



La sfarsit se pune ceapa verde, si gata!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu