duminică, 17 octombrie 2010

Placinta de spanac cu branza

Una din preferatele mele.. mai ales duminca dimineata.. spre pranz, in fata televizorului :D
Secretul e sa aveti prin congelator mereu un pachet de foi de placina, si spanac inghetat (I love spinach, si e asa de usor de incropit o masa rapida cu el)
Anyway... I was saying.. pe langa asta mai trebuie o ceapa, 1-2 (3 :p) catei de usturoi, piper, nucsoara,  (se impaca foarte bine cu spanacul.. si cu cartofii btw), o legatura mica de marar (daca aveti asa ceva prin frigider) si branza de vaci +/- telemea/feta.

 

Se caleste ceapa si usturoiul intr-un pic de unt.

Se adauga sare, piper, nuscsoara si spanacul si se lasa cam 5 minute pe foc (nu prea mult ca sa nu isi piarda culuarea frumoasa si sa devina cacaniu :p - I have it when pretty green stuff turns brown).

Apoi se adauga branza sfaramata si se amesteca.

Eu ung 3 foi de placina individual cu ulei (sau unt topit which is much yummier), pun umplutura la un capat, si rulez placinta.
Se da la cuptor pana devine aurie (cam 15 min la foc potrivit), si gata :D

1 comentarii:

chiar merita incercata reteta...f f f bun

Trimiteți un comentariu