luni, 18 octombrie 2010

Wok away 2- Sweet and sour fish

Pentru 4 portii va trebuie 2 fileuri de peste (cod/merluciu/pangasius/alt peste alb fara oase). Pestele se taie i bucatele de vreo 2cm, si se marineaza impreuna cu 2 linguri de sos de soia,3 linguri de sos dulce acrisor, 2 linguri de otet de orez, 1-2 linguri de sos de stridii, si niste ardei iute tocat marunt.

Intre timp, taiati 1 ceapa si 1 ardei rosu in bucati nu prea mici, 2 morcovi felii, si ananas din conserva in bucati... care sa semene cu restul :p
Punem in wok o lingura de ulei, apoi prajim la foc iute pestele, si dupa ce se patrunde il scoatem pe o farfurie. Adaugam inca o lingura de ulei in wok, si punem legumele (ceapa, morcovul, ardeiul iute, ardeiul si ananasul) - le lasam 4-5 minute, amestecand in continuu, si apoi adaugam si pestele inapoi in tigaie.

Facem un sos dintr-o lingura de amidon (sau faina), 2 linguri de sos de soia, 2 linguri de otet de orez, 1 lingura de zahar si 2 linguri de sos dulce acrisor, toate amestecate bine, si il adaugam si pe el in wok - mai lasam 2-3 minute pe foc, amestecand, si...done - another one bites the dust!

1 comentarii:

m-as marita cu pestele asta :))

Trimiteți un comentariu