luni, 18 octombrie 2010

Wok away 3 - Pui cu urechi de lemn

Pentru 4 portii va trebuie asa:
1 piept de pui - taiati puiul in bucatele de 2cm, marinati-l in 2 linguri de sos de soia si 2 linguri de sos iute vreun sfert de ora, si prajiti-l in wok intr-o lingura de ulei, pana se patrunde, apoi scoateti-l pe o farfurie si lasati-l sa se odihneasca :D

Separat, taiati o ceapa mica  si un ardei gras cubulete, 1 dovlecel mic felii subtiri, si urechile de lemn rehidratate in prealabil, fasiute.
 Mai puneti o lingura de ulei in wok, si trageti legumele la foc iute pentru 4-5 minute
Apoi adaugati puiul, si un sos facut dintr-o lingura de amidon (sau faina), 2 linguri de sos de soia, 2 linguri de sos dulce acrisor, si mai lasati 2-3 minute amestecand in continuu.
La sfarsit, ati face foarte bine sa adugati 2-3 picaturi (! - nu mai mult) de ulei de susan, care scoate foarte frumos in evidenta toate aromele.

4 comentarii:

unde gasesti urechi de lemn? mersi

Eu le-am luat de la magazinul de chinezarii din Dragonul Rosu. O punga de vreo 200g a fost 20RON (dar dureaza foarte mult timp - sunt deshidratate); de fiecare data folosesc cam 2 linguri si dupa ce le rehidratez in apa isi tripleaza volumul.

Dupa ce am rasfoit cap coada blogul tau am ajuns la concluzia ca magazinul din Dragonul este clar de vizitat. Mersi de raspuns si keep going cu blogu' ca e tare misto.

@ Girafa vesela: Multumesc! te astept in vizita cat mai des. Da, chiar mertia magazinul din Dragonul Rosu - e destul de usr de gasit (la etajul 1) si au tot felul de minunatii acolo - sosuri, condimente, diferite feluri de orez foarte foarte bun, si o mie de alte chestii!

Trimiteți un comentariu