marți, 12 octombrie 2010

Kedgeree - indian delight

Kedgeree e un fel de mancare indian pe baza de orez. Si cum am descoperit de ceva timp ca my new favourite cuisine is INDIAN, m-am gandit sa incerc ceva nou.
De ce ai nevoie? Easy: 200 g orez cu bobul lung, o ceapa, 1 catel de usturoi, niste ghimbir ras (eu folosesc ghimbir ras la borcan de la Mega Image - foarte simplu, si nu risti sa ti se strice ghimbirul prin frigider), curry cateva bucatele de unt, 100g de macrou afumat, o rosie, 2 oua fierte, o legatura mica de patrunjel si o lamaie.


Adăugaţi o legendă

Cum se intalpla minunatia? Iata:
Ouale se fierb - tari. In timpul asta pestele se opareste cu vreo 200ml de apa. Tot in timpul asta (yes, multitasking :p), intr-o tigaie se rumenesc intr-o lingura de ulei catelul de usturoi, ceapa si ghimbirul.

Dupa ce sfaraie bine acolo, adaugam curry-ul (I like it spicy, deci pun vreo 2 lingurite - ajustati dupa preferinte) si o baucatica de unt. Apoi se adauga si orezul.

Dupa ce orezul devine translucid (2-3 minute) se pune si apa in care am oparit pestele. Asa... toate bune si frumoase.. In timp ce orezul bolboroseste la foc mic, rupem pestele in bucatele mici si taiem o rosie cubulete.


Cand orezul e aproape fiert, adaugam si pestele si rosia si mai lasam cateva minute.

La sfarsit, inca cateva bucatele de unt, just for the extra yummyness. Oprim focul si adaugam patrunjelul tocat si ouale taiate cubulete.
 
 See? Easy Peasy... and so delicious :D

1 comentarii:

Trimiteți un comentariu