luni, 21 martie 2011

Salau la Gratar cu Salsa Picanta de Rosii

Cu aere simandicoase, dar extrem de simplu si absolut minunat!


Ieri am fost in piata la Obor (what a magical, extraordinary place - nu mai fusesem de vreo 3 ani si eram ca un copil in magazinul de jucarii, dar o sa va povestesc mai multe intr-un post separat).

Anyway - mi-am cuparatat din zona de peste, 2 salai, pe care tanti draguta de acolo a fost de acord sa mi-i si curete (perfect, pentru ca mie mi-e frica sa curat peste)

Asa ca odata ajunsi acasa, nu a trebuit decat sa-i spal bine, sa-i crestez pe amandoua partile usor cu cutitul si sa-i frec pe dinafara cu sare, piper si ulei de masline. Inauntru le-am indesat cateva felii subtiri de lamaie, frunze de patrunjel si o bucatica de unt.


I-am facut pe gratarul tavei de la Ikea (daca nu aveti inca, sa stiti ca e o investitie foarte buna)

S-au rumenit la cuptor, la 180 grade - 8 minute pe o parte si inca 8 pe celalta parte.


In timpul asta, am pregatit salsa de rosii: in 2 linguri de ulei de masline am calit 3 fire de usturoi verde. Dupa 2-3 minute am adaugat vreo 400g de rosii cherry taiate in jumatate, sare piper, si fulgi de ardei iute. Le-am lasat 5 minute sa se imbibe cu arome si, la sfarsit, am mai adaugat si frunzele de la jumatate de legatura de patrunjel.


Asta a fost tot - cina light & healthy in 20 de minute!


Si zau ca a fost delicios! Uitati dovada :))

4 comentarii:

miam miam...arat foarte bine ... eu sunt mare devoratoare de peste..o sa incerc cat mai curand reteta ta :)

Cred ca toate pisicile se ling pe bot la vederea ultimei poze :)

Cat de bine arata...Iar ultima poza e dementiala. :)) Pup !:*:*

Absolut delicios. Eu am avut salau file pe care l-am facut pe gratar simplu, abia apoi l-am condimentat cu sare, piper, am stors putina lamaie, cimbru si boia de ardei iute. Iar sosul l-am adaugat peste fusilli integrale :) A iesit o portie de salau la gratar cu sos si fusilli absoult delicios. Multumesc!

Trimiteți un comentariu