miercuri, 15 decembrie 2010

Hummus cu Ful Ottolenghi-Style


Recent l-am descoperit pe Yotam Ottolenghi - un tip genial care are in Londra niste magazine minunate, pline de bunatati, si niste retete si mai minunate, pline de influente mediteraneene. Scrie pentru The Guardian si a scos 2 carti de bucate, pe care tocmai mi le-am comandat pe Amazon (can't wait!). I think I'm in love :D


Anyway, aseara, cand am ajuns acasa, nu aveam nici un plan pentru cina, decat sa fie ceva care se face in 10 minute... cand ajunge foamea la os nu mai e timp de finetzuri. Asa ca am incercat o reteta de-a lui care mi-a facut cu ochiul de ceva timp. 


Hummus - easy: arunci in robotul de bucatarie o conserva de naut scursa + 3 catei de usturoi + 4 linguri de ulei de masline extravirgin, zeama de la o lamaie, un praf de chimen macinat, sare si 1 lingura de pasta tahini. 1 minut mai tarziu e gata.


Partea cu ful-ul e la fel de simpla: incalzesti intr-o lingura de ulei de masline 1 conserva de fasole scursa. Lasi 1 minut pe foc. Apoi opresti flacara, adaugi zeama de la inca o lamaie, jumatate de lingurita de chimen macinat si  4 catei de usturoi (cu atata uz generos de usturoi se mai mira cineva ca imi place mancarea libaneza? + ca sigur nu o sa ma bantuie nici un strigoi, ever :)) )


Asezi humusul pe o farfurie, deasupra pui ful-ul, presari patrunjel tocat si boia + inca un pic de ulei de masline si ... Pam-pam - cina delicioasa < 10 minute! 


Separat am facut si o salata cu rosii, menta si (wait for it....) usturoi :))


Ottolenghi recomanda sa servesti bunatatea asta cu un ou fiert si cu o ceapa taiata in sferturi, asa ca m-am conformat... Si pot sa va spun ca omul stie ce vorbeste! PER-FECT!


 


9 comentarii:

next time incearca sa pui in humus 1-2 linguri de iaurt gras, vreo 3-4 frunze de menta fresh si usturoiul facut pasta in mojar cu un varf de lingurita de sare, 'cos it makes all the difference :)

Florin, faza cu iaurtul si usturoiul o stiam - ai dreptate, dar graba era prea mare :p Cu menta n-am incercat, but will give it a try next time!

daca n-am seara cand vin acasa ce sa mananc, hummusul e intre primele 3 chestii care-mi vin in cap.

eu il fac fara usturoi, cateodata cu iaurt si menta cateodata simplu. cel mai mult conteaza cat de bun si aromat e tahini.

sa ne zici despre cartile alea :)

eu sunt un MARE fan Ottolenghi!!! Cartile sunt super tari si restaurantele sale minunate. Abia astepta sa vad ce bunatati mai pregatesti din cartile lui :)

Interesanta combinatia! Bine... fara oul fiert (nu pot face combinatia asta la dieta mea, sorry!) dar, cred ca ceapa ar fi ok aici. Deci, am retinut propunerea de meniu de urgenta si se va aplica cu siguranta. Iar cat despre Ottolenghi, sorry, am trecut pe langa el de cateva ori, numai ca acum am hotarat sa ma opresc serios asupra unor retete ale lui. Mi-a facut cu ochiul niste bulgur preparat de el care cred ca va fi prima optiune, apoi o salata si... cine mai stie ce se va ivi!

Primul vot de pe gustos.ro e de la mine ;-)
Te rugam sa ne votezi la categoria D. Feluri principale-blogul Pe masa din bucatrie.
Multumim!

Dupa vreo 2 saptamani de cautat pasta de tahini, am gasit in Auchan si am facut primul meu hummus cu ful. Am pus si iaurt, dar nu am pus menta, poate data viitoare, pentru ca sigur voi mai face :)

@ Oana: E bice ca ai gasit in final - un borcan te tine mult timp! Si mie mi-a placut extrem de mult combinatia!

Am facut si eu o varianta azi. De cand mi-am tot propus si nu reauseam sa ajung sa fac aceasta combinatie. I-am adus unele modificari, nu esentiale, si a fost o minunatie. Fara iaurt in hummus ca nu-mi place, dar cu menta n-am putut de data asta ca e in refacere tufa din ghiveci. Multumiri, inca o data!!!

Trimiteți un comentariu