luni, 27 decembrie 2010

Pui Umplut a la Liana

Sau, pe numele lui adevarat "Love-Actually-Christmas-Stuffed-Roast-Chicken" :p


Asta pentru ca aseara  ne-am strans toti la Liana, si am primit cadouri de la Secret Santa (cadouri frumooooase, but more on that later ::D), si ne-am uitat la Love Actually... a fost o seara minunata! 

Also, Liana a combinat vreo 3 retete de pui la cuptor/umplut, si a venit cu ideea pentru puiul de fata. Miam-Miam - ce bun a fost! Cat a stat la cuptor, adica exact cat a durat Love Actually, nu am facut decat sa stau cu ochii pe ceas, salivand de pofta.

So, sa va spun despre ce e vorba:
Ingrediente - pentru umplutura: 
  • 3 cepe, 
  • 3 catei de usturoi, 
  • 75 g unt, 
  • 150g bacon taiat bucatele, 
  • 2 felii de paine inmuiate in lapte, 
  • frunzulite de salvie, cimbru, rozmarin, dafin (proaspete, daca se poate)
+ un pui, 5-6 catei de usturoi, un mar, o mandarina + extra unt si ierburi aromate (salvie, rozmarin, cimbru, dafin)
    Am calit in 75 g de unt ceapa si usturoiul tocate marunt. Dupa 10 minute, am adaugat baconul, si apoi painea inmuiata in lapte si maruntita + ierburile aromate. Am potrivit de sare si piper si am stins focul.

    In timpul asta puiul a avut parte de o sedinta extinsa la spa - a fost spalat, exfoliat, i-am facut un lifting desprinzandu-i  toata pielea de carne (ca sa facem loc pentru umplutura, u see?), in cavitate am bagat un mar si o mandarina taiate in sferturi, + cateva bucatele de unt, inca niste ramurele de rozmarin si salvie si cativa catei de usturoi nedecojiti.

    Cand umplutura s-a racit, am introdus-o (intr-un mod foarte gingash) cu o ligurita intre piele si carne.... pana am obtinut un pui de 2 ori mai mare decat la inceput ;)

    Am mai uns puiul cu un pic de ulei de masline si apoi l-am asezat in tava, impreuna cu vreo 6 cartofi taiati mai mare, 5-6 catei de usturoi nedecojiti, 3 morcovi taiati in segmente si 2 mere taiate in sferturi (nu ridicati din spranceana la  mere, sa stiti ca pe ele a fost batatie mare de tot) + ce mai ramasese din rozmarin si salvie.


    Sarati, piperati, mai picurati un pic de ulei de masline si peste legume, si bagati la cuptor, intai la foc mare pentru 10-15 minute, apoi la 180 grade. La noi a fost gata in 2 ore ( 2 orre luuuuuuuungi), dar depinde si de cat de mare e pasarea. 

    Din 30 in 30 de minute, l-am scos din cuptor ca sa il ungem cu sosul din tava - sa fim extra siguri ca o sa fie crocant si perfect ;)

    Sa va mai zic ca l-am dat gata aproape instantaneu? (si in conditiile in care fiecare venea de la cate o masa de Craciun eu zic ca este mai mult decat graitor cat de minunat a fost puiul acesta)

    Well.. asta a fost povestea... Concluzie : Yummy Yummy Yummy I have Love in My Tummy :D


    * poze facute cu telefonul - scuzati calitatea discutabila :p

    5 comentarii:

    :D hihi yumyum my spa chickin a primit the royal treatment SI acum e famous. Si delicios. A fost. :D si mmmmmerele :D *sigh-drool* crocant si perfect indeed. Au meritat drumurile dese la cuptor, din 30 in 30 de min, sau din scena trista in scena trista :P anyway.. love you guys, actually :*

    Am fost acolo! A fost genial. As fi mancat si farfuria!!!

    yummy yummy food :D damn, it is good to be back home :P we all have love in our tummy :D

    Ce mi-ar fi placut sa fiu si eu cu voi.
    Sarbatori cu bine!

    Ahhh,arata genial !! O sa il incerc sigur.Pupici ! :*

    Trimiteți un comentariu