marți, 14 decembrie 2010

Super-Extra-Mega Prajitura cu Cocos si Citrice

Am vazut acum 2 seri pe taste.au reteta asta si m-am hotarat pe loc ca trebuie sa o fac. Cocos = yummy goodness, must give it a try.


Si totul parea asa simplu... pana cand m-am apucat sa scot ingredientele din camara si mi-am dat seama ca nu am nuca de cocos. Damn! Asa ca ieri, prin frig si ger, am pornit in cautare de nuca de cocos pe la dughenele din jurul blocului... how hard can it be, right? Foarte, se pare, pentru ca am gasit de abia la dugheana nr5, cand deja nu mai imi simteam degetele de frig (deja incep sa cred ca nuca de cocos e un fel de delicatesa rara.. puteam la fel de bine sa caut foie gras...).
Anyway, victorioasa la final, m-am intors la caldurica, acasa, si am facut prajitura. A durat cam 15 minute... adica jumatate din timpul petrecut in cautarea nucii eluzive :)) Dar pana la urma a meritat sa-mi degere mainile - a iesit pufoasa si aromata si delicioasa!


What you need:
200g faina
200g zahar
100g nuca de cocos
200ml lapte de cocos
100g unt

100g migdale tocate marunt
sucul si coaja de la o lamaie si o portocala
4 oua
1 lingurita praf de copt
1 lingurita esenta vanilie

Amestecati toate ingredientele. Asta-i tot :)) Puneti compozitia in tava unsa cu unt, si bagati-o la cuptor pentru 20 de minute, la 180 grade (puteti face testul cu scobitoarea ca sa vedeti daca-i gata)

Dupa ce se raceste un pic, taiati-o si treceti la pasul urmator: stuffing your face! Asta a fost pasul meu preferat! Daca aveti si o ceasca de ceai fierbinte langa, o sa credeti ca ati murit si ati ajuns in rai :D


Off topic - evil camera cu evil expunere si evil ISO imi face zile fripte :((

9 comentarii:

Stau si ma gandesc ce ti se intampla daca nu aveai lapte de cocos! Ca pe asta chiar nu il gasesti la dughene. Dar mai bine ca l-ai avut, caci altfel cred ca nu gaseam eu prajiturica asta minunata la tine. Multumim pentru reteta!

Da, pana la urma a meritat :D

Sooo yummy! Ador cocos-ul... Super retetea.Poop!

Oua de casa - asta e secretul ;)

Chilly,

Unde gasesti lapte de cocos ?
Eu am in oras :
Cora,Real,Metro,Kaufland,Billa si altele mai mici...
Eu nu am vazut nicaieri.Poate nu m-am uitat bine.

Lia, Mega Image n-ai? Acolo gasesti sigur, dar au si la Kaufland, Carrefour si cateodata la Real, la sectiunea cu ingrediente etnice ;)

Faina prajitura.
Dar oricat ar fi de mare pofta nu ies sa caut lapte de cocos. :)) Nici nu cred ca as avea sanse sa gasesc la magazinele de cartier.
Am trecut la catastif. ;)

Eu pot sa strabat tot orasul si stiu sigur ca nu gasesc,dar nuca de cocos e chiar la magazinul de jos.
eu asta folosesc ca si replacement:

http://mitinitta.blogspot.com/2010/08/cum-se-facelapte-de-cocosnu-cocosh.html

Trimiteți un comentariu