joi, 18 noiembrie 2010

Lebanese Dinner in the Flashiest of Flashes

Adica extra-mega-repede! Cum altfel sa fie gata cand cineva ajunge acasa la 10 seara (tztz - corporatiile astea), cu foamea in gat? Ca printr-o minune aveam toate ingredientele necesare - asa ca it was Go-Time!


Baba Ganoush my way:

2 vinete coapte, curatate si racite se mixeaza impreuna cu 3 linguri de pasta Tahini, 2 catei de usturoi, sucul de 1/2 lamaie, 2-3 linguri de ulei de masline, un praf de chimion si unul de sumac + sare&piper.
Apoi se amesteca cu cateva firicele de patrunjel tocate si cu boabele de la jumatate de rodie.


Hummus - my love

1 conserva de naut + 3 catei de usturoi, 3 linguri ulei de masline, 2 linguri de Tahini, sucul de la cealalta jumatate de lamaie, chimion, un praf de paprika, sare&piper => sufera acelasi tratament mixer-icesc ca si vinetele. Il punem frumos intr-un bol si presaram deasupra muguri de pin rumeniti cateva secunde intr-o tigaie, si inca o lingurita de ulei de masline.


Iaurt cu castraveti, usturoi si marar - aici nu mai e nevoie de nici o explicatie nu? :p


Cateva lipii incalzite un pic la cuptor...


... si gata - dinner is served! in the flashiest of flashes!

* Nota: pasta Tahini o gasiti in supermarketuri mai mari, la sectionea de exotisme - un borcam de 500g e in jur de 15 RON dar o sa va tine mult timp de acum incolo, asa ca e o investitie buna :)

3 comentarii:

Aici as veni si eu ...la un festin libanez :)

@ Sabina: Te astept cu mult drag :d

Excelent...bravo!
Nu ştiu pe unde eşti...însă mai mult ca sigur ai învăţat în altă parte decât în România să faci trebuşoarele astea...
Îmi place tare mult cum pui problema...!

Trimiteți un comentariu