marți, 16 noiembrie 2010

Paste cremoase cu spanac

Din capitolul "Ce sa mai fac repede-repejor la cina?", va prezint aceste paste care m-au salvat de multe ori cand intram in pana de inspiratie. In plus, in caz ca inca nu ati observat, I have a thing for spinach - I'm in love with it!


Simplu de tot - sunt gata in maxim 20 de minute, si, chiar si atunci cand nu se mai gaseste spanac in piata, puteti folosi  spanac congelat - deci sunt disponibile all year round.

Acum povestea: 3 catei de usturoi, caliti in 2 linguri de ulei de masline, se intalnesc dupa 2-3 minute cu spanacul spalat si tocat  marunt. Apoi li se alatura si un praf de nucsoara + unul de sare si piper.


Dupa inca 2-3 minute, apare inca un personaj in tigaie - 200ml smantana. Apoi stingem focul, si radem o mana buna de parmezan peste spanac. Spanacul, smantana si parmezanul sunt life-long friends, nu stiati?


In sfarsit, punem pastele in farfurii, mai radem niste parmezan pe deasupra, si presaram cativa muguri de pin (pe care i-am rumenit 1 minut separat, in alta tigaie) on top of that.


Si au treait fericiti pana la adanci batraneti... well, not really - au trait vreo 5 minute, pana i-am mancat noi :p

2 comentarii:

spanacul imi place si mie mult de tot! cat despre mugurii de pin, numai de bine! am mancat duminica niste paste cu rucola si muguri de pin la pizzeria noastra favorita-un vis!

Sunt un deliciu! Mai merge perfect aici ceva ricotta adaugata! Devine totul mai cremos....

Trimiteți un comentariu