joi, 18 noiembrie 2010

Magret de canard cu miere cu mirodenii

Se pare ca crestem si ne facem mari (blogul that is :p), asa ca acum avem si colaboratori : Alexandra & Mihai, prietenii mei la fel de gurmanzi ca si mine (daca nu chiar si mai si) mi-au trimis reteta lor pentru "Magret de Canard". Mi l-au laudat atata ca acum cateva zile mi-am luat si eu (de la Metro), si in weekend o sa va arat si varianta mea. Dar pana atunci, uitati ce frumusete magret-iana au gatit ei (Ii citez ;) ):


Pentru inceput, "magret de canard" este pieptul unei rate ingrasate pentru foie gras. De gasit, se gaseste la supermarket-urile mai mari... cu putin noroc. Gustul nu pot sa il explic.. se apropie de vita, dar vita d’aia buna. E divin... I love it, and you'll probably love it too! Give it a try!

Ingrediente (pentru 2 persoane):
  • 1 magret de canard de aprox 350g
  • 3 linguri de miere
  • 3 linguri de otet balsamic
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 lingurita de chimen
  • ½ lingurita de coriandru boabe
  • ½ lingurita de piper Sichuan - se gaseste la prietenii nostri din Dragonul Rosu
  • sare

Ok.. la treaba. Totul dureaza destul de putin, mai ales ca magret de canard se mananca mai "rare" - nu foarte bine facut.
 
Toate mirodeniile (scortisoara, chimen, coriandru, piper) se amesteca intr-un mojar.

 
Mierea: am folosit miere de lamai, pentru ca era pe stoc.. dar reteta originala spunea de salcam. Asadar, mierea se incalzeste intr-o tigaie pana se caramelizeaza putin (2-3 min). Nu va speriati daca se comporta ciudat, i.e. se transforma intr-un fel de spuma. Se adauga otetul si amesteca. Se adauga mirodeniile si din nou se amesteca. Se lasa la foc mic 5min.
 
Pieptul de rata se « cadrileaza » cu cutitul pe partea grasa astfel incat sa nu strapungi intreg stratul de grasime. Aparent, expunerea carnii ar face ca aceasta sa se intareasca mai usor. Nu vrem asta. Se freaca cu sare.

Pieptul se aseaza cu partea cu grasime in jos, intr-o oala de fonta. Amestecul de miere si mirodenii se varsa deasupra. Aici things get trickier.. compozitia de miere se intareste la scurt timp dupa ce o luam de pe foc  
-> am uns cat am putut de repede si neelegant carnea...Dar intr-un fel e mai bine pentru ca astfel nu se scurgea pe langa - effieciency - we has it :p

Urmeaza 10minute la cuptor, apoi 5minute pe partea cealalta si to makie it prettier -1 minut pe grill pentru caramelizarea suprafetei.
 
Et voilà..

...yumminess on a plate - french yumminess, that is!

3 comentarii:

mm merge bine cu un beaujolais nouveau (really.. i googled it) :D ca tot e a 3-a joi din noiembrie..happy happy day ;)

La asa ceva sä bei Beaujolais este jignire curatä la piept de ratä.
Aicia se bea un Burgunder sau un Vin de Porto.
Prepararea poti sä o faci si mai usor:Increstezi Pielea si pui cu Piele in jos intr-o Tigaie neincälzitä ( Focul il aprinzi atunci cind pui tigaia pe foc)Lasi sä se rumeneascä bine ( nu intorci) , arunci un pic de gräsime topitä , bagi in Tigaie Baizul äla de miere si lasi sä intre bine in Piele. Intorci Bucata pe partea de carne si o bagi la Cuptor 10 Minute ( 190 grade) si gata.
Carnea este perfect si rosa.
Dacä ai un pic de Rosmarin in Casä , pui de la inceput in tigaie si Carnea o sä se bucure de numai.
Ce rämine in Tigaie stingi cu un pic de Vin , lasi sä se reducä un pic si ingrosi cu un pic de Unt.Gata

Gourmand

Trimiteți un comentariu