marți, 23 noiembrie 2010

Salata mea Caesar


In opinia mea elementul esential pentru o salata Caesar grozava este dressingul. Mai departe poti face ajustari, improvizatii, dar dressingul e elementul cheie ;) Asa ca o sa incep cu asta. Eu folosesc reteta asta de mult timp, si am ajuns la ea dupa multe experimente. Dar in sfarsit sunt multumita. It makes me happy. It makes me lick my fingers :D

Aveti nevoie de: 
  • ulei de masline extravirgin - 3linguri
  • zeama de lamaie 1 lingura
  • otet balsamic - 1 lingura
  • parmezan ras - fiti generosi
  • 2 catei de usturoi - usturoiul e bun cu orice ocazie...mai putin daca esti vampir... sau la o intalnire romantica :p
  • 3-4 fileuri de ansoa - NEAPARAT ! fara ansoa nici nu are rost sa va obositi
  • 1 lingurita de mustar Dijon
  • sare si piper 
Amestecati toate ingredientele - o sa obtineti un sos de o culoare nu foarte apetisanta, dar absolut delicios! Trust me!

De aici se simplifica lucrurile. Teoretic salata Caesar are si pui in ea, dar eu am o pacaneala si nu imi place carnea in salata. Asa ca am facut-o cu frunze de salata verde, rosii cherry, parmezan si crutoane. Dar daca voua va place carnea... nu o uitati :D

Asezati salata, rosiile, (carnea), crutoanele, fasiile de parmezan, pe o farfurie si adaugati - cu generozitate - dressingul. Mai presarati deasupra niste extra-parmezan, si extra-crutoane si asta e! Pam-pam!



Hard Parmesan Cheese on Foodista

7 comentarii:

Am vazut un bucatar care facea un "cezar" foarte haios. adica avea un vas mare de lemn, special pentru salata asta, punea in el (sper sa nu gresesc ingredientele ca am vazut-o de mult) un galbenus, usturoi, ulei de masline, ansoa.


si cu mainile lui mari si fara manusi, ametea tot ligheanul ala ed lemn pe toate partile cu amestecul asta.


rupea inauntru foile de salata, mai punea ce mai punea, zapacea totul in ligheanul lemnos, punea parmezan mult pe deasupra, rosii, tralalala ca nu mai retin tot.


ideea e ca mi-a placut modul de preparare, cica se impregneaza lemnul cu aromele si da un gust deosebit.


(daca am ratat din ingrediente nu e bai, eu voiam sa iti spun numai de metoda)

what a great blog! here is so many inspirations!

have a nice time,
Paula

@ Paula: Thank you! Have a nice evening!

Nu-mi vine sa cred ca mi-ai schimbat total parerea despre salate!!!!!!!!!! crec ca as manca si farfuria, nu doar salata!!!!

@ Ioana: :* Iti fac cand ne vedem data viitoare >:D<

Just love Caesar Salad !!! :) Mi-ai dat ideea perfecta pentru pranzul de maine. Merci si pupici !

Delicious Caesar salad!I came across your site from the foodieblogroll and I'd love to guide Foodista readers to your site if you won't mind.Just add your choice of foodista widget to this post and it's all set, Thanks!

Trimiteți un comentariu