miercuri, 10 noiembrie 2010

Salata picanta de morcovi

Intr-o continua cautare de retete light&healthy (sa stiti ca de cand cu blogul asta, we're kinda gettin' fat :p), am dat peste reteta asta pe smittenkitchen.com, si m-am decis sa o fac si eu, cu cateva adaptari, ofc. In cazul micii noastre "familii" merge de minune - eu am mancat-o simpla, cu o lingura de iaurt deasupra, si niste lipie, iar pentru Alex (care nu e inca la cura :p), am pregatit niste cotletele de berbecut langa ea.


Am zdrobit in mojar 1 lingurita de seminte de chimen, cu una de boabe de coriandru, 1 catel de usturoi feliat, un praf de paprika, sare si piper. Mirosea genial when the bashing and banging was over.


Intr-o tigaie, am pus 4 linguri de ulei de masline, si am prajit amestecul de condimente cateva minute, pana am obtinut un ulei aromat (slurp). Am adaugat 5 morcovi rasi pe razatoarea mare, zeama de la jumatate de lamaie, si am stins focul si am lasat sa se imprieteneasca acolo aromele un sfert de ora.



Apoi am adaugat niste branza sfaramata (cam 100g) - reteta originala era cu Feta, dar doar din cauza numelui, sunt detul de reticenta la folosirea Fetei (fat... d'oh -> bad :p). Am mai adaugat si jumatate de legatura de patrunjel tocata, si asta a fost tot. Easy nu?

6 comentarii:

imi place mult!!! Chimen + morcovi = combinatie castigatoare. Multumesc pentru idee :) Am un sac de morcovi care asteapta sa le "fac ceva" :)

Wow - o sa iti iasa ceva salata dintr-un sac de morcovi :p

@ Edith: a fost delicioasa, sa stii :D

Feinä Creatie,

da ce zici de Varianta asta ??
Razi o Ceapä si o inmoi un pic in putin Ulei neutral. Tai un pic de Carne de Pui in fisii si le dai incä inäuntru. Cind s-a scurs zeama de la Carne dai un Cätel de Usturoi ras si il cälesti cam 30 secunde.Apoi bagi inäuntru citiva Morcovi rasi si lasi sä se moaie.stingi toatä treaba cu un pic de Lapte ( sau dacä crezi cä iti poti permite Calorii cu friscä liquidä)si bagi si niste Pätrunjel tocat..
Fierbi niste Pene sau orice Pasta si dai ca un fel de Sos peste....

Gourmand

Interesant!!! De curand am descoperit si eu salatele de morcov,uite aici una care cred ca iti va placea:http://mitinitta.blogspot.com/2011/02/salata-de-morcovi-persana.html

fyi chiar am vazut intr-o emisiune recent feta, despite the name, e cea mai slaba branza :)

Trimiteți un comentariu