In general se zice ca bucataria englezasca e searbada, bazata in principal pe porridge si alte fierturi neinspirate, but I'm actually quite a fan, ca sa nu mai zic ca Alex loves his steak & Guiness pie. In reteta originala se pune si rinichi, dar am zis sa fiu mai conservatoare de data asta. Oricum, credeti-ma, rezultatul a fost unul spectaculos - 4 oameni (si jumatate - da Alexandra, adica tu), au dat-o gata in no time.
Intr-o cratita, am calit ceapa si rozamarinul in 2 linguri de ulei, cateva minute...
...apoi am adaugat usturoiul ras, morcovii , ciupercile si telina taiate feliute...
... apoi vita taiata in bucatele, Guiness-ul, inca niste apa cat sa fie toate acoperite de lichid, o lingurita de zahar si o lingura de faina. Am acoperit totul cu un capac, si m-am dus inapoi la alte treburi (wathcing How I Met Your Mother :p) pentru vreo ora jumatate (intra la fix vreo 4 episoade :p)
Dupa o ora jumatate, totul era bine patruns si mirosea really, really yummy. Am stins focul, am mai potrivit de sare si piper si am pus jumatate din cascavalul ras inauntru.
Am intins o foaie din jumatate din pachetul de aluat frantuzesc, l-am pus in tava unsa cu unt, am turnat deasupra vita&co, am pus restul de cascaval pe deasupra...
....si am acoperit cu cealalta foaie de aluat. Am uns frumusetea asta cu ou batut, si am bagat-o in cuptorul incins pentru 40 de minute.
And this wonderful meaty wonder came out! Recunosc ca pana si eu am fost impresioanata. Ce sa mai zic de norocosii cu care am impartit-o, care ma tot pisau "Hai, nu e gata? Ne e foame!", dar i-am mai lasat totusi sa astepte un sfert de ora, cat sa se aseze aromele (and not because I'm mean, like they suggested! :p)
Am servit-o cu mazare (congelata, oparita in apa fierbinte timp de 5 minute, si apoi amestecata cu 2 lingurite de unt, si un pic de cimbru)
In conclusion, yeah, the english rule!
6 comentarii:
Superb Blog .
Felicitari !
Te-am trecut in lista mea de bloguri,pentru ca
imi place sa-mi limpezesc ochii cu poze artisice si postari mirobolante.:)
Emulatia asta culinara imi place.
Mai dat gata cu placinta arata nemaipomenit si cred ca e la fel de delicioasa.
Un week-end minunat!
poti sa spui cum este aluatul asta frantuzesc sau cu ce-l pot inlocui pentru k eu sunt in grecia si ei au o multime de aluaturi care poate au aceeasi compozitie cu acesta sau nu si sa stiu exact ce sa folosesc1 multumesc si tine-o tot asa you're the best!!!!!!
@ Anonim: este vorba de aluat de foietaj, care se desface in multe foite la copt. In engleza se zice "puff pastry".
Sper ca iti este de ajutor!
Mersi mult, si te mai astept in vizita >:D<
Tocmai am adaugat un must-make pe lista mea!
pfiu ce imi place ce faci tu pe aici!!!! reteta asta am vazuto si pe bucataras, am salvat-o si vreau sa o incerc cat mai curand!!!! felicitari pentru blog!!! te-am adaugat deja in lista mea!!!
Trimiteți un comentariu